torsdag den 5. marts 2009

Slumdog Millionaire



Forleden var vi, en lille flok bibliotekskolleger, til smugpremiere på denne meget Oscar-vindende film.
I kan godt glæde jer!

Men nu sidder jeg jo ikke her for at lege filmanmelder - jeg er bog- (og Indien-)aficionado, så heldigvis er der da en bog bag filmen.
Forfatteren hedder Swarup - det lyder lidt vestjysk, synes jeg - men han er ærke-indisk (man skal bare lægge trykket på "-rup"), Vikas Swarup. Han er historiker, psykolog og filosof, og har gjort karriere i Udenrigstjenesten. I dag er han Indiens vice-ambassadør i Sydafrika. Af en ambassadør at være, har han en vældig flot hjemmeside.

Bogen hedder "Drengen der havde svar på alt" og blev skrevet, mens forfatteren i 2002-2003 var udstationeret i London og åbenbart havde god tid. En fuldstændig fantastisk bog om den totalt uvidende slum-dreng Ram Mohammad Thomas (så er man på den sikre side, hvad religioner angår) der mirakuløst svarer rigtigt på alle spørgsmålene i Hvem vil være Millionær. Han har ikke snydt - i 12 kapitler får vi at vide, hvad han har oplevet i sit omtumlede og forfærdelige liv, der lige præcis gør, at han kan svare på de 12 spørgsmål. Det er ganske skrækkeligt - men også gribende og meget humoristisk! Skynd jer at bestille bogen, inden alle de andre opdager den!

Mai-Britt Kelstrup

Ingen kommentarer: